Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

cafeliv

 

Suckande te koppar
över de små borden

med spetskantad tillvaro

där möttes blickar
från olika kontinetner

leenden rörliga, orörliga,
som fjäderlätta vingslag

fötter mot nötta trägolv
signerade liv i öppna ansikten

doften av gemenskap
hallongrottor och mintkyssar
närvaron av trevligheter

där fann vi oss själva i varann

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 393 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-04-02 10:43



Bookmark and Share


  Maria T
Fin skildring av mysig
gemenskap
2009-04-18

  katt.inc
Jag älskar att gå på café, helst sådana där bakelserna är många att välja på och där livet sjuder, där man kan se äldre damerna med hatt, ensamma mamman med baby i vagn, medelålders herrn, ungdommar, poeter, tidningsläsarmannen, väninnorna, ja alla sorter. Du får mig verkligen att känna cafékänslan med denna fina dikt.
2009-04-05

    Bodil Sandberg
Härligt stämningsfullt..suckande tekoppar..spetskantad tillvaro..doft av gemenskap..vilket gött språk du har kära poetissa!!!
2009-04-04

  kärleks ängel
mysig stund du beskriver!
2009-04-03

  * Ammi *
känner dofterna ..
fina bilder målar du upp här!
2009-04-03

  Bjarne Nordbö
Jamen precis just så ska det vara.
2009-04-03

  Frans Nilsson
Gulligt och annorlunda!
2009-04-02

  Ulf Lagerholm
den här är värd beröm för sin miljöbeskrivning, å hallongrottan, jo jo
2009-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund