Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


En vårdag

 

nyckel i dörren

 

lapphundsögon

 

tittar bakom

 

vänder om

 

inte ett skall

 

tekopp med

mjölk hälls

sakta ut

 

vandrar lite

vilset runt

 

plockar

 

bäddar sakta

 

frusen i kroppen

 

kolven pressas

till kannans

botten

 

öppnar altandörr

 

solen värmer

 

fårskinn i stolen

 

på dörrkarmen

årets första

svarta fluga

 

handen runt

kaffelattekoppen

 

blundar

 

Sibelius toner

ljuder

 

blandat med

vattenstril

och fågelsång

 

lapphundsnosen

puffar

 

klappar sakta

 

förlorar mig

i orkesterns

stråkar

 

en gåva att

bevara

 

väckt

nyfikenhet

 

värmen

finns kvar

inom

 

kärleken

har vandrat

runt i mina rum

 

snön smälter

sakta

 

luften andas

vår

 

 

© Eva Langrath 2009

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 797 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-04-02 10:04



Bookmark and Share


  Vildand VIP
Dina texter, som jag förr har skrivit, är en lisa för min själ.
Ödmjukast tack !!!
2009-04-19

  Miss Mod
Eva, vad fint, när människan andas ikapp med våren och hundarnas nosar, smälter motstånd.
2009-04-03

    wildrosen
Härlig läsning om våren..njuter av varje rad..tack
2009-04-03

  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbar dikt med vackra ögonblicksbilder och en vacker hund som stillnar och bäddas in i alstret. Mycket mild, finstämd och vacker-vacker.
Bokmärker.
2009-04-02

  En strimma av guld
En fin dag som du förmedlar till oss. Känns som om du har en skön dag.
2009-04-02

  Fredrik P. VIP
fin bild av lapphundens
klara, lätt allvarliga blick
när den ligger bekvämt
över snö. diktens avstamp
i den öppnade altanen
leder fram till skön
stegring av tankar och
känslor som kulminerar
i diktens final:
/värmen
finns kvar
inom

kärleken
har vandrat
runt i mina rum

snön smälter
sakta

luften andas
vår/

tack för
vårkänslorna
bokmärker!
2009-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP