Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckans mening

Lyckans mening
Jag har hört att människan försvinner - att hur man än beter sig man aldrig hinner, jag har hört att ungdomen flyr mig och att ålderdomen tyr mig, att sorgen är starkare än glädjen - att var steg jag tar förtär den, någon talade en gång för mig om att barndomens bekymmerslösa dagar aldrig vänder åter, att min bästa tid varit - att den egentliga meningen farit, en man antydde att jag borde gråta sedan grimaserade han och visade mig hur det skulle låta, men jag tänker inte låta mig slås ned ty aldrig skall jag bli bitter och vred, ty sanningen om livet är inget givet, du formar som du vill - du tar ifrån och lägger till, låt dig inte bli skrämd av den bittre mannens hämnd- låt lyckans mening istället bli känd.




Fri vers av Rufus
Läst 724 gånger
Publicerad 2005-09-14 12:32



Bookmark and Share


    SerenitySearch
fan, d blev fel betyg, skulle ha varit en femma ju...Förlåt!
2005-09-25

    SerenitySearch
Sanna ord. Keep it up!
2005-09-25

    popoffer
en underbar rubrik, och den här dikten talar till mig verkligen. "jag har hört att människan försvinner" "hört att ungdomen flyr mig" "sorgen är starkare än glädjen"
jag älsakr ditt sätt att få med så många vackra meningar i en och samma text, allt det här hör ihop. exellent min käre vän!
2005-09-21

  Samsana
Så fint. Så kände jag också i din ålder och ALDRIG skulle jag bli en sån där. Och ändå sitter jag här nu och undrar om sista tåget redan gått.
2005-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Rufus
Rufus