Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dit värmen inte når

 

Hur du vilar ditt huvud
i mina mjuka lockar

ditt trasiga sätt
söker delar i mig
att bli hel

vem du är kan inte sägas,
ditt huvud saknar ansikte

inga händer att greppa med
blott en tanke som far,

vem är jag, vem är jag

mellan lakan söker sig
solljuset in

värmer, det frusna kalla

skuggor drar längs väggar
söker en käril att vila i

dit ljuset inte förmår
ett köldens näste

väck mig du bleka skugga
förmår inte mer

än att vila här i ditt mjuka

 

men om jag fann din mynning..




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 365 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-04-06 10:29



Bookmark and Share


    Melona
ömt och svårt
en text
som griper tag och känns,

jag upplever orden, texten
som att jag förstår den
och ja, det gör jag ju -
på mitt sätt!
2009-04-13

  issac.a.m
Så fantastiskt bra skrivet!
2009-04-10

  Lena Renman
vackert om lägntan och att våga, vila våga, ösnka våg, vara...
2009-04-08

  Fredrik P. VIP
en gripande
dikt som jag
inte behöver
tolka, utan
känna för
och med...
2009-04-07

  Hannadraken
Maria, Du skriver så vackert!
2009-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund