Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någon sorts sonett är det väl...


alla ord som växt förgäves


River själv fördömd men lättad
skåran kallad livets grav
smakar vattnet, somnar mättad
ser hur döden gått i kvav

skeppet över lustans hav
dömd att leva myt, berättad
höjd till skyn likt Arons stav
regnvåt syndfri himmelstvättad

Alla ord som växt förgäves
sådden gömd i svärtad jord
rot av glädje ömsint kvävd

glömskans tvivel krusvis häves
här bekännes viljans mord
lustans jordgrav äntligt grävd






Bunden vers (Sonett) av halmstrå
Läst 304 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-06 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå