Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur tysta nätter

 

För att hon måste blundar hon
det håller mörkret ute

kanske är rädslan
känslan hon saknat
som sluter cirkeln

inte de hårt knutna händerna
under täcket,
tårarna som strilar ner,
i väntan på trösten
som aldrig kommer

 

varje gång hon skjuter sig
till ett offer flinar bödeln
ett avlivat ansikte segrar inte

och förklädda helgon
har ingen hemlängtan

de vandrar hellre genom tysta nätter
och blundar

kanske gjordes redan valet
innan mörkret föll

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 360 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-04-07 20:11



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Mycket stark text, som jag känner mig berörd av då jag läser, det är lätt att känna med din fantastiska text.. applåder
2009-04-08

  Lena Renman
Vackar ord för smärtsamma upplevelser. Men är det inte så att ingen kan uppleva glädje utan sorg , ljus utan mörker och tja det där. De tidiga valen styr oss alla mer än vi tror.

Vackert och smärtsamt att läsa men tyst på natten , låter i mina öron härligt.

Sömnstörd Lena
2009-04-08

  Mona*
Gör ont.
2009-04-07

  Suzy med punkterna
Mycket bra skrivet, applåder
2009-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund