Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och jag är rädd, precis som du


Dunkelhet



Malande oro,
av rinnande vatten.

Flygande
fruktan
och
vidgad

pupill.


Viskar och sjunger,
för Maran om natten.

Trygghet

i rädslan
för allt
som
står

still.





Fri vers av Gärdsmyg
Läst 492 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-10 22:54



Bookmark and Share


  Burn
Det finns en luft i ditt textande som jag inte ser någon annanstans, en luft som har det största spann jag har sett. Om bly kan kännas lätt, så är det du som kan åstadkomma det. Denna dikt en sirlighet i formen som jag tycker mycket om, som en hängande istapp, som ett spel nedåt; de två "liggande" raderna som upprepas i sin form och de "hängande"/glidande radbrytningarna som följer på de liggande, det skapar andning och melodi.

Och sen är det detta med hur du uppsöker rädslan i livet, med en sensibel skörhet och med de strykningar längs skräck och mörker som jag endast ser i dina ord. Till det kan du lägga ingresser som i sig själva nästan vrider sig i en när man läser dem, som den i denna dikt. Du håller ett glödande väsen i din hand.

Mycket vackert.
2009-12-10

  Banehallow
den diktform jag avskyr...men inehållet är läsvärt.
2009-04-11

  Ravn Hansen
Gång på gång lyckas du frammana dessa underbara verk. Alltid lika vackra och alltid lika bra.
2009-04-11

  Per Rydberg
Den beskriver väl en insides känsla! Fin läsupplevelse.
2009-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Gärdsmyg
Gärdsmyg

Mina favoriter
Sorgefågel - Senryu