Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varför gömma sig i det stora mörkret(om spårlösa steg i väntan på)

 

Jag böjer mig vid
låter kronbladen falla

ännu en dag
galen av rädsla

hoppar från skugga till skugga
ögon som söker solljuset,

binder sig i gräsrötter

gnager bort det sista gnutta vett
från min hud

om, bara om tiden ville sluta slå,
lägga sig runt mina anklar

binda tystnaden till sig, giva mig ro

men framtiden skyndar vidare,
som om sista timmen snart vore slagen

mitt hopp har ännu inte slutat slå,
hjärtats slag som slår, slår....slår

omsluten av det stora omhuldande mörkret

blöder för att jag älskar,
och älskar för att jag blöder

inte mer än så
inte mer än så

 

men därute får nattfälten liv
bland trädens skugga
sörjer jag ännu ditt namn

det som saknas så




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 427 gånger
Publicerad 2009-04-13 11:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
inte mer än så
inte mer än så

orden ger mig tröst och styrka. och ja, varför gömma sig? tack.
2009-11-18

  issac.a.m
Helt Underbart...
2009-04-13

  Rune Thorsell
En mästerligt utformad bild av ångesten, villrådigheten och desperationen. Som Edward Munchs "Skriet". Under 1940-talet, då jag blev vuxen och började intressera mig för lyrik, var just "Ångest" nyckelordet och ledmotivet i all litteratur. Då jag läste Din dikt här, fann jag mig plötsligt förpassad 60 år tillbaka i tiden. Förnämlig lyrik! Applåd! Kram! Rune.
2009-04-13

    Maria Malm
Urvackert..snyggt med upprepningarna, som ger bra effekt.
2009-04-13

    Bodil Sandberg
O så vackert!!!!Älskar det dramatiska innerliga..får bilden av en tankfull kvinna sittandes ..hennes ögon sökandes solen ..där nånstans bakom de mörka skoningslösa molnen

upprepningen ..inte mer än så inte mer än så..ger superb kraft och tyngd
2009-04-13

    Jnåt
så vackert, så sorgset. den vars namn ej nämns borde få läsa och förstå.
2009-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund