Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg en kungsfågel leka i en granhäck nära min sons skola. Stannade, funderade, poetade...


Kungsfågeln

Den minste
bland kungar
bär på sitt eget guld
en vajande äng
av sommarraps och korn
som häver sig bland hjässor

jag ser honom fly
fladdra mot solen
och de smekande fälten av lin
kan du min konung
leda mig dit
en spillra bland människoliv?




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 253 gånger
Publicerad 2009-04-13 21:45



Bookmark and Share


  Roula O
underbart vackert poetat...
*applåder i massor och bokmärkes*
2009-04-13

    Bodil Sandberg
Å Fredrik så fantastiskt vackert!blir ett kärt bokmärke!!
2009-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö