Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här texten till en polka.


Foglalåt

Fåglarna sjunger i gröna hagarna.
Hör vilket kvitter, oh vilket fnitter!
Livet blir till enligt gamla lagarna.
Oh, vilken fröjd uti skogens sus!

Trasten den flöjtar i sköna dagarna.
Oh, vad det spritter, ingen mer gitter
tänka på kalla vinterdagarna!
Vad det är skönt uti vårens rus!

Spela på, spela på
näktergal i lundens vrå!
Spela på, spela på
stare, lärka likaså!
Spela upp, spela upp
även skogens tjädertupp!
Alla stämma nu som sig bör
upp i vårens kör.

Vissel,knissel, tissel!
Ärlan den pickar
på stjärten den vickar
fort så kilar den fram i parken
letande efter mask i marken.

Och så hör vi från ett bo
små pip från fågelungen.
Föräldrarna ilar
bland träden de kilar
för att ungen och syskonen mätta
i lundens, sköna, gröna sal.

Kom och hör! Kom och hör!
Allihop till fåglars jubelkör.
Allt som tills helt nyss var fruset
spirat har nu upp i ljuset.
Låt oss lyssna dagen lång
till fåglars glada sång!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 252 gånger
Publicerad 2009-04-17 17:42



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Vilken underbar sommarvisa- kan nästan höra melodin!
2009-06-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
En glad fågeltrall
som visar i alla fall
kom våren till slut
vår väntan på
den är slut!
Vackert poetat!
2009-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson