Det här får bli mitt enkla svar på Taubes "Sjösalavår". Som en postum hyllning utifrån mina personliga referensramar. Ty även jag är en drömmare, som Taube." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det här får bli mitt enkla svar på Taubes "Sjösalavår". Som en postum hyllning utifrån mina personliga referensramar. Ty även jag är en drömmare, som Taube.


GÄVLEVÅR

jag välkomnar en vår

som jag nog sent ska glömma

den är så tung och svår

det känns så hårt att drömma

om indien och peru

om söta små japanskor

för jag har landat nu

och lämnat mina barnskor

ett liv drog snabbt förbi

nu är det slut på leken

nu flämtar lågan matt

och sakta tynar veken

ett vemod griper tag

det lamslår och förbittrar

trots hopp om morgondag

då fåglar åter kvittrar

LARZ GUSTAFSSON   090419




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 233 gånger
Publicerad 2009-04-19 20:05



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Vemodigt vackert. Ungdomen flyktar, men bultar till i blodet ömsom ändå..
2009-04-20

  mare VIP
Vackert skriven dikt.....
2009-04-20

  Neal
hoppfylld!
2009-04-19

  Marie Å
Fint skrivet.... en text som berör
2009-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP