Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DÖ BITTER

jag vet att jag ska dö bitter

men inte när det blir

och ingen ska få strö glitter

på denna mörka pir

jag sitter närmast vågorna

så nära som det går

och nonchalerar frågorna

om varför jag är svår

ni hotar med harpunerna

ni tror att ni gör rätt

men ljudet av basunerna

gör att ni står er slätt

en dag ska facit plockas fram

så var och en får se

att sanningen är mera än

en utsliten kliché

jag vet jag ska dö med sorgen

som plågar mig var dag

fast Du faktiskt gick i borgen

och fullbordade Din lag

jag vet, jag kan förutsäga

det som en dag ska ske

jag ämnades ej att äga

det där som får par att le

 

LARZ GUSTAFSSON    090425




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-04-25 10:15



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vet mer om mitt liv än ni gör.
2009-04-25

  Suzy med punkterna
Riktigt bra skrivet med snygga rim om än texten är väldigt sorgsen men precis som du skriver så är det ditt val och ditt liv.
2009-04-25

  mare VIP
Rader från ditt hjärtas djup , och det du känner , upplever kan ingen ta ifrån dig...
2009-04-25

  Junitvillingen
Nä men vännen, inte vill du väl dö bitter? Du kan väl inte mena att du på förhand VET att så kommer att ske? Texten har ett jättebra flyt med rimord som sitter där de ska - men trots det medryckande i den så finns där en sån tomhet och sorg. Och du - bättre, när den dagen kommer, att dö tacksam över det som livet gav. Eller hur?
2009-04-25

  Gawain
Lysande poetat! *applaude*
2009-04-25

  Marjavaara
Fint.

Du fixar rimmen elegant
2009-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP