Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


JAG SÅG EN FLICKA GÅ

 

jag såg en flicka gå

hon hade långt, blont hår

jag tänkte: det är slut

på mina gyllne år

jag såg epoker dö

och täckas utav snö

och ingen enda vän

kan nånsin smälta den

 

jag såg en skapelse

så ljuvligt underbar

och solen strålade

från himlen blå och klar

jag tänkte: Gud är skön

som skapar skönheten

men sen blev allting lika

mörkt och tyst igen

 

jag såg en flicka gå

som bara flickor kan

och aldrig mer ska jag

få vara någons man

man har försökt förstå

och det är vackert så

här står jag, trist och grå

jag såg en flicka gå

LARZ GUSTAFSSON 090427




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-27 19:49



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra diktat....
2009-04-28

  Junitvillingen
Ojj, denna text gör ont - känns som att diktjaget gett upp nånstans på vägen, uppgivenheten & sorgen finns där...men mycket bra skaldat!
2009-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP