Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en stilla flod Wiska kallad



   Över Wijndrufsbron går
   en hög fontän  
       
   om bron håller


i lergröna vattnet
sover svanvit plastpåse

suktare under näckrosbladen 

 

            många nappande kärlekspar
            dängda i backen

            arbetslösa pantburkar kysser
            varandras varma axlar

            blonda kvällens hjälmbärande
            fest glänsande blå



      skiljas skulle gemåler som läkta benbrott
      från sina gips

 

minneslundens blinda kvinnostaty
med en smältande
mjukglass i händerna

 

                     




Bunden vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 1596 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-04-30 08:41



Bookmark and Share


    Andreas Brolin
gillar den här texten,
jag läser den som om

staden är människorna
människorna är staden

som att rosslande dra
avgasen genom lungorna

urban Kameleont
gråduvor

en mycket berikande och tänkvärd text

/Andreas
2009-06-11

  Göran P Rödholm
Den här texten har ett skönt bett. Jag gillar hur stämningsbilderna landar i de där två sistra stroferna. Och så tänker jag på Styx, vet nte omdet är meningen ...
2009-06-03

    resilient
Här kommer lite osorterad kritik:

Mitt första intryck: Underbart. "dängda i backen" älskar jag.

Gillar inte "den fatalistiska inställningen." Men vet inte varför. Kanske för att jag aldrig har satt mig in i pantburkars sätt att tänka?

Och "skiljas skulle gemåler" känns nästan som början på en ny dikt.

Titeln är inbjudande. Man bara måste läsa en dikt som heter "kortege".

Först störde jag mig på hur stroferna vandrade på en och en. Men nu gillar jag det verkligen. Kanske kan dikten bli ännu längre? Synd att slösa bort en så fantastisk titel på så få vandrare, liksom.
2009-04-30
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP