Ok...Jag vet...En del av er har redan bestämt er för att inte läsa det här. Det är ändå bara samma gamla tjat. Det må vara hänt. Men jag tjatar från hjärtat." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ok...Jag vet...En del av er har redan bestämt er för att inte läsa det här. Det är ändå bara samma gamla tjat. Det må vara hänt. Men jag tjatar från hjärtat.


MÖTTES AV SKÖNHETEN

jag möttes av skönheten

säg, hur bemöter man den?

med visslingar, leenden?

som filmens självsäkra män?

jag möttes av söt stimulans

makalöst skön elegans

där hade jag ingen chans

så jag går nån annanstans

jag sökte bekräftelsen

hur får man tag på den?

fiende, främling, vän

bojor av misslyckanden

håller tillbaka trots allt

rösten sa: "ta det nu kallt

glöm inte bort vem du är

du klarar aldrig det där"

men jag vill sjunga mig fri

hitta en stark melodi

få er att lyssna till den

sången om gatornas män

vi som drar runt vind för våg

vi som har tudelad håg

som söker ömhet och tröst

vinter, vår, sommar och höst

vi föder fram poesi

ingen kan lida som vi

vi som mött skönheten

förlorat oss själva i den

vi knarkar leenden

skapar beroenden

skönhet i stan och i byn

sången ska stiga mot skyn

vi får nog aldrig nån hit

så länge ordet är fritt

vill vi dock sjunga om den

fantastiska skönheten

ni som gav liv åt min dröm

frikänn mig helt eller döm

vad vi kan säga varann

är att jag trots allt var sann

LARZ GUSTAFSSON  090430




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-30 09:14



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert skriver du här,
från ditt hjärtas innersta rum
2009-04-30

  Junitvillingen
" Du vet väl om att du är värdefull,att du är viktig här och nu "...och du skriver dessutom SÅ bra!
2009-04-30

  Larz Gustafsson VIP
Jag är enormt tacksam för denna underbart fina kommentar!

Har suttit ute, på en bänk i den soliga kylan och skrivit från mitt hjärta.
Historien upprepar sig, sjöng ABBA. Visst. Det är sant. Men då upprepar jag mig med den.
Det känns härligt att ha nått fram, ut, in...
Tusen varma tack!
2009-04-30

  Junitvillingen
Ditt " tjat " från hjärtat läser jag gärna. Denna text har, som så ofta när du är i farten, fint flyt med rimord som sitter som en smäck - den fångar mig. Känner att det i orden ryms mycket ensamhet och sorg - och en stark längtan. Berörande skrivet.
2009-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP