Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blid blomma blid

fröet som skulle bli blomma
växte aldrig upp

det kroknade på vägen

rädslan blev dess ryggrad,
krökt och full av hat

men tårarna sköt nya skott
och nya blommor blommade upp



så full av liv
vår moders hage
en livmoder
vidsträckt och behaglig


din doft min andedräkt
också fjärilen letar nya marker

fortplantar sig på nytt

kanske behöver de blott
lite uppmärksamhet

en skuggväxt förmår inte
söka ljuset

de vet endast sitt mörker


blunda och du ska känna
en oskönjbar strimla ljus

belysa skugggestalten
ovan ditt vänstra bröst


offer för vanmaktens avgrunds skri





Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 426 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-05-02 20:35



Bookmark and Share


  issac.a.m
så underbart vackert..
du skriver så underbart...
2009-05-14

  Lena Renman
Om mörker och ljus så väl inombords som utanför. Den dualistiska världen som bär både ock.

"rädslan blev dess ryggrad..."

Tänk så mycket rädsla det finns i den mänskliga världen!


Lena
2009-05-06

    Bodil Sandberg
Oj så fantastiskt vackert..

så full av liv
vår moders hage
en livmoder
vidsträckt och behaglig..är bara några av de ord som
sköljer som renande vatten mot en här..applåder i massor
och tack för finaste bokmärke!!!
2009-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund