Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

34. Människors möte ~ Hjalmar Gullberg ( 1898-1961 )




Om i ödslig skog
ångest dig betog,
kunde ett flyktigt möte
vara befrielse nog.


Giva om vägen besked,
därpå skiljas ifred:
sådant var främlingars möte
enligt uråldrig sed.


Byta ett ord eller två
gjorde det lätt att gå.
Alla människors möte
borde vara så.




Övriga genrer av Johan Bergstjärna VIP
Läst 38270 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-04 22:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP