Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden föreställer en riven gård i Haga i Göteborg


Förfluten tid

I ett kargt vindpinat landskap,
åkrars förvildning, väderbitna
ödehus kringrända av mång
hundra års stengärdsgårdar.
Där fanns en gång mitt
barndomshem, där lever mina
minnen kvar.

Ödsligheten över gårdar där
människor en gång levt, sina liv
plöjt åkrar, sått frö i goda jorden.
En livsgärning på egna gården.
Nu har tidens klocka ringt
glömskans tidevarv, kvar finns
bara spåren.

Att vandra runt i det förgångna
är att förflytta sig i en förfluten tid.
Drömma om att få återskapa allt
i sitt urssprung, få liv kring de många
hundra års husgrunder med sina
stengärdsgårdar.
Få tiden att vakna igen, få livet
tillbaka där det en gång låg gårdar.




Fri vers av UllaBritta
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-05 22:30



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Att drömma Mig bort hur de hade det förr, har jag alltid gjort. Idag så bor jag i landsbygden och vet att om 10 år så är det fullt liv där igen.


"Att vandra runt i det förgångna
är att förflytta sig i en förfluten tid."
2009-05-09

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Öde landsbygd, finns det något sorgligare... där jag bor finns det ännu levande landsbygd. Fint skrivet.

PS. Radslutet i 3:e raden är lite förvirrande p g a att det saknas bindestreck (vad är "mång"? tänkte jag först)bäst är om hela ordet sitter ihop.
2009-05-06
  > Nästa text
< Föregående

UllaBritta
UllaBritta