Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alltför aktuell repris från Irmeline


Barnabön

 

Säg mig vad är vinter, mamma?

Säg mig vad är snö?

Vad är det som gör att alla

växterna vill dö?

 

Varför stiger havet, mamma,

över varje brädd?

Varför kan jag inte somna

utan att va' rädd?

 

Skogsbrand och orkaner, mamma,

varför har vi dem?

Varför är vi inte trygga

i vårt eget hem?

 

Barn i många länder, mamma, 

tvingas bo i tält

där de lider svårt av torka,

sjukdomar och svält.

 

Jorden är så vacker, mamma,

så fantastiskt skön!

Varför måste människorna

synda mot miljön?

 

Hurudant blir mitt liv, mamma?

Snälla, ge mig svar.

Snart är ju förhoppningar

det enda jag har kvar.

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-05-06 17:51

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  korpfjäder
den här skulle jag vilja ta med mig in i högmässan och låta den vara höjdpunkten! Så innerligt härlig och just vad som behövs för att fatta att liv är att bry sig.
2009-05-07

    Bodil Sandberg
Så underbart fiiin!!!kramar till den rara Irmelin!!!
2009-05-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP