Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förändrad skiss


ängel nu..

Nu ser jag,

flämtande,

mördade själar stiga mot skyar,
horisonter av gyllene drömmar fångade i burar utav såpa,

lyckliga äro de som tiden ser,
eller galna,

varat äro all din skärpa,
synen yr av strömmens lögner,

rusar fram genom tankar utav marionetter gör din kärlek trasig,

möter döden i min själ och kysser den med ruttna sanningar,


klädda i vitt,


du är min ängel utav skuggors drömmar...





Fri vers av peter markurth
Läst 246 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-05-07 20:53



Bookmark and Share


    Patrique
Fanstastiska formuleringar i en stor enhet...
"varat äro all din skärpa,
synen yr av strömmens lögner..."

Strålande rader av stor poet !
2009-05-08

  pernillagoth
"lyckliga äro de som tiden ser,
eller galna, " oh ja ooh ja!
2009-05-07

  Carola Bouvin
Du är min ängel utav... ("horisontens gyllene drömmar")
du förmedlar för mig "vitt och svart" i kombination "kärlek och död", många tolkningar kan göras utav dina rader,(men det ska jag inte förstöra den med)
2009-05-07

  Suzy med punkterna
Tycker mycket om och slutet är fantastiskt
2009-05-07

  Sturesdotter
Änglar i vitt; väger upp den svarta ångesten
2009-05-07
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth