Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Apropå *Charlotte's* fråga "Vågar man bli gammal"

 

"En övermogen grönsak

i åldringsvårdssystemet"

visst tycks den bilden skräckfylld

för alla och envar

men visar likväl tydligt på

det kritiska problemet:

Hur ingjuta ett värde i

de år som man har kvar?

 

Så länge det är uppenbart

att det vi kallar 'staten'

är helt renons på medel som

kan ge ett värdigt liv

till de som nu belastar

vård och omsorgsapparaten

är det vårt eget ansvar

skapa nya direktiv.

 

De gamla har byggt upp vårt land

och skapat all den trygghet

vars styrka är den ryggrad

som landet vilar på.

Hur kan då staten svika

sitt ansvar för de gamla,

som offrat all sin kraft för att

vårt folkhem skall bestå?

 

Det är ren synd och skam

om sanningen skall fram.

 

 

(P.R.I.S - Pensionärernas Rätt I Samhället är ett projekt som drivs inom SKPF - Sveriges tredje största pensionärsförbund. Besök gärna www. skpf.org)

 

 

 

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-05-08 17:02

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
staten är vi, men det fungerar bara via skattsedeln. Där har sossarna misslyckats gravt; att pedagogiskt lära ut idén m ett skattetryck till nya generationers väljare. Vad som blir då den kunskapen går förlorad vet vi mkt om idag: man kan nedmontera välfärden precis hur mkt somhelst, och välgörenhet föder tvångstacksamma medborgare.
2009-09-07

  peter markurth
bra frågeställning
2009-05-09

  Ronny Berk
en våghalsig text som utmanar och förmanar med samma kraft,
att våga eller inte våga, det var frågan
2009-05-08

  DanSan
****************************

Säger bara en sak Carl-Erik . . .
Tack för texten!!!

*APPLÅDER och BOKMÄRKE*

****************************
2009-05-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP