Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så försvann hon helt...nästan...

 

Mormor dog den finaste dagen, 7 maj, och jag vet inte ens vad alla tårar betyder i denna stund. Jag gråter av alla anledningar som finns, men mellan tårarna så andas jag ut och ler mot mitt hjärta.
Det känns konstigt att vara jag. Jag vill ha tillbaka min mormor men jag är så tacksam att hon fann en dag att dö fridfullt på.
Många gånger har jag önskat att hon skulle ge upp, men nu när hon gjorde det så vet jag inte hur tomheten ska försvinna.
Jag kommer hela tiden på saker som jag glömde tala om för henne. Varför kommer man på allt så sent?
Allt det där som jag hade tänkt att göra...men "inte nu en annan dag"
Va fan nu kommer det inga fler dagar med mormor!
Jag blir arg...och ledsen...jag känner skuldkänslor för att jag blir arg...så blir jag ledsen igen för att jag inte vet vad jag känner.
Faktum är ju...att mormor är död...och min största tröst är att hon inte har ont.

Det känns konstigt att vara jag nu...jag har aldrig varit utan min mormor...




Övriga genrer av Lyckohäxan Enediel
Läst 418 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-05-08 21:46



Bookmark and Share


  häxanmara
Saknaden ÄR stor..........kram
2009-05-21

  aol
just så där kan man känna bravo
2009-05-15

  Rosen VIP
Din sorg förmedlar du starkt i din text, på ett väldigt vackert sätt.
Att förlora mor eller farföräldrar är ofta en stark känsla...ger en tomhet där endast trösten i att de inte längre behöver kämpa ges en utfyllnad...
2009-05-11

  Elaine.S VIP
"Det känns konstigt att vara jag nu"

En mormor är borta och fast man vet
så kan man aldrig vara förberedd på
saknadens bredd och omfattning.

En fin dikt av Göran Tunström handlar
om mammor, men den kan passa på en´
mormor också tycker jag.

"När mammor dör
då förlorar man ett
av väderstrecken.
Då förlorar man
vartannat andetag
då förlorar man en glänta.
När mammor dör
då växer det sly överallt"
2009-05-09

  micke marin
där vill jag vara, just där..
"mellan tårarna så andas jag ut och ler mot mitt hjärta"
så ljust och fint...
2009-05-09

    ej medlem längre
Förstår dig exakt. Min mormor stod jag väldigt nära, närmre än mamma faktiskt och hon gick bort lite drygt ett år sedan. Bra skrivet!
2009-05-09

  JNI
Beklagar din mormor! , du förmedlar en känsla som är vanlig och gör det på ett varmt och bra sätt, applåd!

men belyser även vikten av hur viktigt det är att leva här och nu där vi tillåts vara den vi är, att uppskatta det lilla och enkla, som att ge tid åt sina nära och kära medans dom finns där..

nu behöver du knappast skuldkänslor från vad du skrivit tidigare hur du finns för de flesta :)
2009-05-09

    Johnjohn
Du förmedlar på ett mycket fint och berörande vis känslan av saknad och sorg..... *kram
2009-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du