Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är vanligare att människor på sin dödsbädd ångrar det de INTE gjort än….


Perspektiv


I natt dog en av grannarna
två av de andra kanske inte lever över dagen

jag planterar örter för smakens skull
jag låter gamla blomlökar få ny jord

cyberrymden vrålar val till Bryssel och Moskva
i Burma fängslas en kvinna som fått besök

jag planterar örter för smakens skull
jag låter gamla blomlökar få ny jord

I natt dog en av grannarna
jag kanske inte lever över dagen

jag planterar örter för smakens skull
jag låter gamla blomlökar få ny jord








Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-16 13:35



Bookmark and Share


  korpfjäder
Upprepningarna i texten känns formmässigt som veckodagar som återkommer, livet som liknar sig själv dag efter dag. Döden som är lika närvarande i det egna livet som när vi möter den i andras död - men dagar och nätter fortsätter bära liv- vi kan välja att vara med, plantera och känna dofterna eller låta bli. Oavsett det kommer dagar och nätter att rulla på... så varför inte leva medan vi kan!
2009-05-18

  Carola Zettergren
BRAVO!!!
2009-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP