Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödmjukhet

Ödmjukhet för sig själv är
nått av det svåraste som finns
tycker jag.

Jag ska vara ödmjuk mot min kropp
och min känsla.
Där kommer självkänslan in,

och är inte den stark så
är det svårt att vara
ödmjuk mot sig själv.

Om min kropp protesterar
så ska jag lyssna.
Om min känsla

reagerar ska jag
säga stopp.
Att ta sig själv på allvar

är nått jag bör göra
men inte alltid gör.
Jag är snäll mot mej själv

när jag är ledig ,men hinner
inte vara det under stressiga
vardagar. Då ska saker bara

hinnas med. Jag tar inte hänsyn
till mej eller mina behov.
Jag kommer på undantag.

Ödmjukhet är nått viktigt
som jag måste jobba på.




Fri vers av mjuk
Läst 214 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-19 21:29



Bookmark and Share


  karenina VIP
ja, lika viktigt som att möta andra människor med ödmjukhet och respekt, lika viktigt är det att vara snäll mot sig själv. alla människkor är värda allt gott, ge till dig själv, en promenad, ett varmt skönt bad, att köpa en veckotidning, lyssna på en favoritskiva.. det behöver inte vara så stort eller så mkt. bra skrivet!!
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

mjuk
mjuk