Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den krigar i en annan stad, än vi.





finns vi bakom blombladen
nog om gåtor
jag är mätt på frågor
där horisont av färger bär av

all frukt dör
i floder av blodbad
vi kanske blir kvar, efteråt
alla tomma svar

vidröring vid punkt ett
tre ord, två steg,
nätta, tunna, långa, runda

vokaler som spelar ett spel
konsonanter förkortar rotationen
jag slår på koncentrationen och tar
nya famntag

en ny spännvidd över en ny trumma
nya ord för de förut stumma
nya vyer att blicka utöver
för de som ej nu ser
framöver

finns vi och kompletterar
fyller på och helar
delar upp ansvaret
av liv

och död rymmer aldrig
tid

den krigar i en annan stad
än vi.







Fri vers av Skosnöret
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-21 11:55



Bookmark and Share


  Staffan Welroos VIP
det här var riktigt tokbra! snygga, okrystade rim...

/S
2009-05-21

  Larz Gustafsson VIP
Ditt språk tyder på djup och intelligens.

Intressant det där med trumman och döden som krigar i en annan stad.

Ändå vet vi att vi kommer att möta den en gång. Inget är så säkert.
2009-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Skosnöret
Skosnöret