Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårar av rödaste vin

Tårar av rödaste vin
Sår av sötaste honung
och ett leende från öra till öra


Svartån rinner så stilla och tyst
Hjärtat står helt stilla
Månen strör guld över brända axlar
och sprider ett tillförlitligt lugn över natten

Flickan vid björken har inget mål
hon samlar på skavsår och blundar
Dagsljuset kastar röd glöd i brända ögon
och alla målmedvetna ansikten lyser

Rollen är lätt att ta
masken ligger ständigt beredd på nattduksbordet


Vinden dansar bland kolsvarta löv
och en osynlig fågel sveper över ån
Handen darrar lätt

Saltvattnet bryter då plötsligt fördämningen
inte ens viljestyrkan kan stoppa floden nu
då den banar sin väg ner över halsen

Svartån rinner så stilla och tyst
Månen strör guld över brända axlar
Ingen behöver le i ljuset av mörkret

Tårar av rödaste vin
Sår av sötaste honung





Fri vers av HQ
Läst 346 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-23 23:44



Bookmark and Share


  barfotafantomen
en märklig men vacker text.

den sitter inte så tight ihop så den blir lite sönderryckt; dock gör textens lugn att den ändå hålls ihop.

fint knåpat.
2009-05-23
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ