Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förändringens tid

Vi drömmer om att förändra världen.
Spenderar nätterna
med att diskutera främlingsfientlighet.
Vi drömmer om fred och välfärd
och ölen blir avslagen på bordet framför oss.

Vi drömmer om ett liv efter döden,
vi kan inte acceptera att vi måste
ta vara på det liv vi har.
Vi drömmer om det liv vi inte lever,
något bättre, vackrare, skönare.

Vi siktar på drömmar och stjärnor
och helt plötsligt är det egoism som gör oss mänskliga.

Vi letar sprickor i fasaden
och anledningar till att renovera sovrummet.
Nya tapeter bredare säng och plattare tv

Det är förändringarnas tid som är här.
Det är den alltid.

Om du vågar ta steget.
Klivet.
Valet.




Fri vers av glittervakuum
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-29 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

glittervakuum
glittervakuum