Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, så här såg forskningsläget ut för 27 år sedan när jag skrev dessa rader. Det bör ha hänt en del sedan dess inom vetenskapen. Bilden är dock ny, tagen av Hubbleteleskopet. http://hubblesite.org/


RADIOASTRONOMI

Därute talar atomerna

vätemolnen och koloxiden

i svalget mellan stjärnorna.


Blå jättars solvind

blåser stoft i ljudlös dans

längs galaxernas spiralarmar.


Radioteleskopen lyssnar,

noterar de svarta hålens strålningshorisonter

pulsarernas taktfasta blinkande

elektronernas relativistiska framfart.





Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-02 11:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP