Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
HypnoHermes heter han...


Drömfiluren

Han gick upp snabbt och rakt
för att snacka sitt tacktal;
HypnoHermes sa:

Vill vandra vida och vigas åt vardagliga magiska bestyr.
Går viskande och gissar var förfriskande vindar yr.

Om folk fattar? Det gör för få för att få höra mig föra talan,
jag bryr mig föga när jag strögar omkring här på tonskalan.

Med aspirerande ordalag insisteras i stora drag.
Inspirerat av Kronans Jag citeras den kloka lag
- indoktrinerad sen forna dar - omformulerad åt coola barn
som celebrerar mina verbala garn:

"Du gör mot dig själv vad du själv gör mot andra
då det Enda som är Alltet håller alla sidor sanna."

Vik och stanna

med bägge armar du famlar
tills du lägger ifrån dig boken
där du har memorerat historien

Men vem fan kommer ihåg dig?
minns inte senast vi sågs nej.
Om du vill gå och påstå om mig
att vi känner varandra ok.
Men jag åker inte till dig
om du inte är en kåt tjej
som vill göra något åt mig
tills jag utropar: "Å babe!"




Fri vers av PratRisk
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-10 04:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PratRisk
PratRisk