Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efterlysning av ett hjärta




Jag vill inte veta
hur många gånger du har varit
på konsum-butiken idag
eller om din son lärde sig cykla
Jag har ingen användning för vinet
tallrikarna, knappt ens maten
som vi har lagat tillsammans
Jag vill veta hur det är med ditt hjärta
var det har varit under dagen
vilka osynliga spår det har lämnat
Jag har inget intresse av tv-nyheterna
eller diskussionerna i valdebatten
Jag packar en väska istället
vill ut och resa till alla stränder
ditt hjärta har besökt, alla avsides
liggande järnvägsstationer och hotell
knarrande sängar och unkna bibliotek
Om ditt hjärta strök över ryggarna
vill jag gå där och känna igen dig
Jag nöjer mig inte med tabeller
handlingar, kardiologisk statistik
Jag vill ha ditt hjärta i handen
annars känns livet meningslöst
som den urholkade blåvalen
jag såg en gång i barndomen
på ett museum i Göteborg
Var är ditt hjärta?




Fri vers av Gunnar Odhner
Läst 407 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-06-13 11:57



Bookmark and Share


    resilient
gillade inte rubriken - älskar dikten.
2009-06-21

    sårosa
åå den är fin.. det är ändå det ända som betyder något .. det där som bankar bakom revbenen
2009-06-14

    leelee
Ja...det är vackert att dela andras människors funderingar och tankar och känslor om saker och ting, och få veta att det bor ett hjärta där inne överhuvudtaget.
2009-06-14

  SoLiA
Vackert! Särskilt fängslade mig denna mening:

"Jag vill veta hur det är med ditt hjärta
var det har varit under dagen"

tack!
2009-06-14

  Kristina Wallbing
En mycket mycket fin hyllning till en människas själ.
2009-06-14

  Carola Bouvin
Ja det gäller att ta vara på det som är det viktigaste i livet, inte se åt små saker, tack för läsning.
2009-06-13

  walborg
Jublande tack för en dikt om det väsentligaste i en nära relation! "Livet är kort" brukar min man säga när han inte har lust att ägna tid åt nånting oväsentligt.
2009-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Odhner
Gunnar Odhner