Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan midsommarhelgen är över



Om det inte blöder
ur mitt underliv
på naturlig väg
innan midsommarhelgen är över
så är jag kanske inte ensam
innanför min hud längre

Mens
som inte infaller som väntat
är i första hand irriterande
därför att man känner sig mer bunden
när man tror
att den kommer dimpa ner
när som helst
så här i efterhand
känns det t.ex.
som en onödig uppoffring
att vi inte låg nakna
och trängdes i min säng
natten mellan söndag och måndag

Jag som var så stolt
över att den blivit
så pass regelbunden
att den kommit med exakt
fyra veckors mellanrum
på dagen
de senaste månaderna
och därför
hade räknat med
att hela skiten skulle vara överstökad
innan midsommarhelgen började

Det är handen på hjärtat
inte riktigt läge för panik
ännu
men om det inte händer något
innan midsommarhelgen är över så...

Plötsligt verkar det vara bebisar överallt
bredvid mig på tåget
skriker en liten krake gällt
och instinktiv ifrågasätter jag
om jag verkligen är redo

På jobbet konfronteras jag
med två tvillingpojkar
som är så minimala
att de liknar dockor
jag kan inte sluta titta på dem
deras ögon är stängda
som på nyfödda kattungar
och utan att jag fattar
vad som hänt
står jag med
ett fem dagar gammalt barn
i famnen
känner värmen från den lilla kroppen
blandas med värmen i mitt hjärta

Alla dagens motstridiga känslor
förvirrar mig
och jag vill inte
skrämma upp någon i onödan
men om det inte har börjat blöda
innan midsommarhelgen är över
blir det knappast
någon lugn och ro
under semestern




Fri vers av Trolltoffsa
Läst 484 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-16 21:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Trolltoffsa
Trolltoffsa