Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lärarvikarien

lärarvikarien kom
med eld i hår och hjärta
beställde penslar, målade korridoren i hav och
mellanöstern,
samtalade enskilt på den röda mattan,
blev kramad om på skolgården
så att hon tappade lärarhandledningarna
i vattenpölen

hon hade sitt första föräldramöte
och hon brann
stod och hoppade vid kopieringsmaskinen
fick hela lärarlaget att skratta
på måndagsmötet
beställde penslar till hela skolan
målade om personalköket
grät ner i färgen
skänkte barnen sina finaste tavlor, brann

ut







Fri vers av Alfie M
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-19 11:34



Bookmark and Share


  Janis Karlsson
Engagemang är underbart, men det gäller ju att portionera ut det lagom mycket. Är det månne en självbiografisk text?
2009-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Alfie M
Alfie M