Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lyssnade till koltrastens sång, och de här orden kom till mig


VÄCK MIG INTE

Väck mig inte, låt mig drömma
drömma om skogen, om träden

Drömma om koltrastens vackra
sång, där den sitter i granens topp
och sjunger för mig var kväll

Väck mig inte, låt mig drömma
drömma om tjärnens mörka
kalla vatten

Drömma om ejderhonan med sina
ungar, som simmar där ute i tjärnen
långt ifrån strand

Väck mig inte, låt mig drömma
drömma om ängens blommor

Drömma om den underbara blåklockan
om violer, och den älskade förgätmigejen

Väck mig inte, låt mig drömma
drömma om dig som en dag står
utanför min dörr

Drömma om hur du kommer in i mitt
liv, och vänder upp och ner på det

Väck mig inte, låt mig drömma
drömma om livet och framtiden



anits 19 juni 2009




Fri vers av anits VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-06-19 21:44



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En fin och mjuk text som tassar in i läsarens hjärta med drömmande steg....
2009-06-22

  Eaglemountains VIP
Underbar text, nästan i likhet med skalden Dan Andersson!!

APPLÅD och bokmärke!
2009-06-21

  Ronny Berk
så vacker naturlyrisk text med drömmars inspel, finordens känslor som tillkommer taltrastens sång, tassar diktarjaget tyst men väcker mej som läsare, väcker till en skön stund av poesi...
2009-06-20

  M M Mannheim VIP
Ursäkta om jag väcker dig! Men jag måste säga att du får sådan flyt i dina dkter, en rytm som jag beundrar hos dig. Man ska inte härma någon annan för då ska man inte skriva poesi, man ska skriva på sitt eget sätt. Men skulle jag lyckas få ditt flyt i en dikt så är det bara så i inspirationens anda, inte att jag har härmat någon annan. Men din dikt är härlig!
2009-06-20

  Ann-christin
Jag smyger mig sakta in och
önskar dig en trevlig midsommar.
Sov så gott
2009-06-19

  Larz Gustafsson VIP
Ok...Tassar tyst och försiktigt in och applåderar väldigt tyst...
2009-06-19

  aol
ska inte väcka dig i din vackra dröm
2009-06-19

  genni VIP
De vackra orden passar bra till din fina bild.
2009-06-19

    ej medlem längre
vackert poetat!
2009-06-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP