Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stillheten slöt sin dunvingar över marken, fyllde mitt hjärta med beundran


Gott Nytt Kärleksår


Ett nytt år väntar,
sen det gamla slutat slå
vad bär det i sitt sköte
fylld av förväntan

inget är ännu förlorat
om än allt gått om intet
hoppet ligger och vilar
innesluten i sin linda

var hälsad vackra år
dig ska jag bära
likt ett nyfött barn
innesluten i vacker beklädnad

för vad är du inte
annat än det ansikte du visar
liv vackra liv dig vill jag icke äga
ej heller långsamt förtära
med tacksamhet och milda händer
smeker jag den kind,
det liv som jag vackrast känner
som om vi två vore de kärleksfullaste vänner






Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 485 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-12-31 16:39



Bookmark and Share


  aol
klokt vackert insiktsfullt diktarjaget verkar gilla sina vänner
2011-01-19

    ej medlem längre
vackert, klokt, insiktsfullt. allt får du med och jag önskar dig ett sådant år, du alldeles speciella människa.
2010-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund