Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juli

Varma stolta juli
du aktar så min själ
leder mig barmhärtigt
en gyllne bit på väg
genom detta tunga
och mödosamma Liv
bjuder mig att följa
på din sälla stråt
låter mig få läkas
och helas i din ståt
härlighetens trollglans
ur himmelen du tömt
livets rena nektar
bjuder du mig ömt
solens rara glimmer
havets blåa skimmer
ängderna de gröna
tack o tack du juli
stolta väna mö




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 565 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2009-07-04 12:51



Bookmark and Share


  barfotafantomen
jag skulle vilja se dig i arbete, jag forestaller mig att du haller i en reservoarpenna och bara sveper den i virvlande rorelser och plotsligt finnes det en text.. ar det sa?

vad jag forsoker saga ar att du skriver sa otvunget och val!
2009-07-11

    Maria Malm
När juli är som ljuvast..
2009-07-10

  Sophia B
Rätt tidpunkt på året en att låta sig läka resten av årets vasshet. En sådan värme som lyser igenom med hopp och dina genialiska drag i texten är fortfarande lika enastående. Hoppas hela juli blir en sagomånad. Stor kram.
2009-07-07

  Aciom
du är en underbar poet bodil !
2009-07-07

  Miss Mod
En vacker hyllning till väna ungmön Juli!
2009-07-06

  Lilospoesi
tycker mycket om denna!
2009-07-06

  Karin Rosberg
Sommardikt av högsta kvalite.......applåder Bodil!!!
2009-07-05

    wildrosen
mästerlig sommarpoesi.......
2009-07-05

  aol
så fin poesi som hyllar juli så betagande vackert,
du fick mig att sväva över gröna skogar
mot trolsk juliskymning som famnar mig
så ömt, kram till vår finaste skaldinna
som kan fånga sommarn så.
2009-07-04

  Lilla My* VIP
Sommarvykort från vår ljuvaste julimö*
2009-07-04

  limerick
Högsommarpoesi av skönaste slag.
2009-07-04

  Mats Henricson
jag måste ju bara bokmärka för inlärning, bästa rimmet på länge !
2009-07-04

  Mats Henricson
Stilfullt och klassiskt rimmat, med sober elegans och delikatess !
2009-07-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Orden bjuder upp
till sommardans gode
tid var är Du någonstans!
Så inbjudande skrivet!
*******************
2009-07-04

  Carola Bouvin
Sommrig härlig läsning fick jag här hos dig!
2009-07-04

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Åååhhh vad somrigt och härligt
du förmedlar här dina rader
2009-07-04

  Ilona _L
En hyllning till en "stolt" månad! Snyggt!
2009-07-04

  Njord
Härliga, härliga Bodil

som diktar så skönt
om juli då allt är grönt
jag läser och myser
är glad att ingen fryser

Livet är rätt skönt
Eller hur?
2009-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg