Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto och text tillsammans med Fredrik P.


Maglehem

Stenhus, rum mot gården

bolstrade vita sängar
i fönstret spetsgardiner
på karmen två glas rött

tillbaka i tiden

hand i hand kliver de ut
på innergården
hör högfärden bakom hörnet

finner en egen stig över gräset

på ängen står en avmagrad
ensam ponny i skymningen

han vill visa henne gården
där det bodde målare och musiker

i tidigt 60-tal när Österlen befolkades
av konstnärer som diggade jazzen

de läste aforismer och lyrik
diskuterade konst och liv

täljde egna schackpjäser

mörkret faller tungt över Skåne
de vänder åter till husets värme

en önskedröm blev verklighet




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 555 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-07-08 21:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Helt suverän.
Applåd!
2009-07-19

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket fin igenkännlig tavla. Känner mig som hemma. Ler. Mycket vackert beskrivet av verkligheten Eva och Fredrik. Mumma för ögat.
2009-07-10

    Bodil Sandberg
Vilken härlig text Eva!!!!finaste bilder och go lyckokänsla förlänar du och Fredrik här!!!Underbart!!!
2009-07-10

  Ronny Berk
så vacker poesi; en fin berättelse om bygd i nutid och verksamhet under storhetstid som varit,
2009-07-09

    Madeleine Ågren (Maduska)
Så fin. - Jag befann mig plötsligt i tanken i Brantevik, där jag var på besök hos konstnärer tillsammans med konstnärer på 60-talet. Underbart ställe. Var är detta?
2009-07-09

  Miss Mod
"en önskedröm blev verklighet" tack Eva, fina rader.
2009-07-09

  Måna N. Berger
En dikt som fyllde mig med värme och fantasi! Fint samarbete ni har!
2009-07-09

  Rachel Roth
glädjespridande är denna!!
2009-07-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Som en dröm i det blå
diktat och berättat
av två, gott att höra på
men sann låter den också!
2009-07-08

  Lilla My* VIP
"en önskedröm blev verklighet"

Innerlig dikt om att få visa upp det där man älskat, älskar för sin älskade...jaa fiint!!
O vilken underbar bild på bedårande gammal skylt!
:)kommentar i repris:)
2009-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP