Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skomakarhalvans hemfärd




Försommarnatten
När den ter sig som bäst
Strupen och hatten
Fick fyllnad och fest
Skomakarhalva -
Du har lämnat din läst

Håret på ända
Denna outlet stofil
Kan yrket förvända
När han traskar i mil
Skomakarhalva -
I barfotastil

Kanhända berusad
Lite småsvårt att gå
Stenhårt besnusad
Granit gånger två
Skomakarhalva -
Ändå välskodd som få

Gudsigne rätt udda
Men tanken är fri
Där dårskapen snudda
Röns ofta geni
Skomakarhalva -
En kung av espri

Född till en reva
Mellan fryspunkt och tö
Riskfyllt att leva
Men riskfritt att dö
Skomakarhalva -
Du är satt i kö

Trots livssteg så tunga
Ändå hissnade fart
Syns målflaggan gunga
Så tydligt och klart
Skomakarhalva -
Du är hemma snart...




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 564 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-07-12 09:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så bra, härlig humor i texten!
2012-08-30

    Bodil Sandberg
Förbaskat snyggt ..skicklig är du som få!varm applåd!!
2009-07-23

  Erik L
Jag gillar formen och upprepningen av "Skomakarhalva" i varje vers. Rimmen fungerar också mycket bra!
2009-07-18

    sunnanvind
Grattis JJ! Välförtjänt som alltid!
2009-07-12

  walborg
Härligt burleskeri med allvar under!!! Tack!
2009-07-12

    sunnanvind
Bra skrivet o som vanligt fin läsning, både rim o flyt!
Ler lite då det får mig att tänka på en speciell kväll.. Applåder såklart!
2009-07-12

  Lena Krantz VIP
Inte lätt att gå hem när det är långt och man är svårt onykter....

men skönt att han kom hem ändå

härligt flöde och så naturliga rim så att de sitter som en smäck
2009-07-12
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP