Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Himmelspegeln

 

hon vandrar ner för stigen

 

ser nere vid vattnet två

som inom henne har en särskild plats

 

de trevar väg varsamt

känner knappt varandra

en liten och en stor, som vill

 

hon kliver ut på bryggan

som gungar under foten

 

vinden är stilla,

vattenytan utan krusning

norrlandståg i bakgrund

 

mask på kroken

väntan

 

fisk som slår i viken

 

andfamilj på rad

bäverfällda träd

guldröd sol färgar himmel

 

två stolar på en brygga

 

en arm runt hennes axlar

han ser det hon vill visa

 

på andra sida bryggan

glädjerop, abborre på krok

 

himlen speglar sig

i midsommartid

 

hon har hittat hem

 

© Eva Langrath 2009

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 801 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2009-07-19 14:24



Bookmark and Share


    wildrosen
Underbar sommarbild du målar...härlig att läsa när hösten kryper på...
2009-09-01

    Bodil Sandberg
En helt underbar dikt Eva..så stämningsfullt och vackert!!!
2009-08-07

  Carola Zettergren
Varm och mycket vacker poesi!
2009-07-26

  Mr Lindemann VIP
Denna gillar jag mycket!!
2009-07-22

  Fredrik P. VIP
säkert och vackert
tecknad midsommarbild
med liv och natur
i full harmoni
tack
2009-07-21

  Sladjana Zubcevic
Underbara rader min vän!
2009-07-20

  Lars P K
finstämd rogivande bild förmedlar du här.

den vilar skönt i mitt sinne

tack för den
2009-07-20

  * Ammi *
Underbara rader som andas frid
2009-07-20

  Per Rydberg
Vilken vackekr och välskriven bild!
2009-07-20

  kärleks ängel
vackert!!
2009-07-20

  Miss Mod
Vilken rad, å vad jag älskar den "han ser det hon vill visa".
2009-07-19

    ej medlem längre
En text som gör mig påmind om detaljrikedom i alla dessformer. Som sätter fartpå fantasin och alla sinnena.En doft av det jag kallar gott liv!
2009-07-19

  Monika A Mirsch VIP
"två stolar på en brygga

en arm runt hennes axlar"

en vacker sommarstämning när den är som bäst!
2009-07-19

  Ulf Lagerholm
jag vill citera Måna här under, å utgår givetvis från att hon både menar stolen där bredvid "han som ser det hon vill visa" plus då utmärkelsen bland de fem mest läsvärda

en skön känsla i den här texten sprider sig i mitt sinne
2009-07-19

  Rachel Roth
Jag tycker så mycket om detta du skriver. Att komma hem är det bästa.
2009-07-19

  Måna N. Berger
Och grattis till placeringen!
2009-07-19

  Gormsen
Ljuvlig harmoni när den är som bäst! Bravo!
2009-07-19

  Bibbi VIP
Helt underbart ljuvligt.
Grattis till placeringen!
2009-07-19

    leelee
Vilket fantastiskt foto! Och text!
2009-07-19

  Glensan
Så fint
2009-07-19

  Måna N. Berger
Bild, titel och text harmonierar underbart fint i denna sköna sommarmeditation!
2009-07-19

  Suzy med punkterna
Gav mig rysningar av behag....mycket fint
2009-07-19

  Sturesdotter
som en tavla
mjuk och varm
2009-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP