Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2002 FÖR SENT

En gammal flaska gyllene ungersk tokajer -
då Brezjnevs ankomst
stoppade all trafik på Budapest flygplats
inhandlade vi en tolv puttonyos sötma

I mer än tjugo år inväntade vi rätta högtiden
att förlösa anden ur flaskan:
silver-guldbröllop- sextio- och sjuttio-årsdagarna förrann
nu den åttionde bröts flaskan!

Inför förväntansfulla barn-barnbarn och barnbarnsbarn-
händerna sträcktes fram med kristallglasen -
dropparna föll; döda, brunfällda
glöden hade falnat

För sent!




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-26 10:53

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Vilken livsvisdom mellan raderna. Något att lära av!
2009-07-28

    papillon
Gjort samma fasansfulla upptäckt när jag öppnade en hundraårig portvinsbutelj från min farfars ungdomsår - vilken sorg!
Men absinten från samma källare hade fanimej inte tappat krutet!!!
2009-07-26

  Monika A Mirsch VIP
.. den som spar fan tar ... , hette det här på andra sidan. Fint skrivet, igen!
2009-07-26

    ej medlem längre
Devisen "den som spar han har" är nog en smula överskattad ...
2009-07-26

  Rachel Roth
mycket visdom i denna välskrivna text...
sista versen så stark!

iallafall har inte glöden hos
skribenten av denna falnat!
2009-07-26
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP