Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath

Sinnesrobönen är skriven av av Reinhold Niebuhr 1926 och jag har utgått från en förkortad version av bönen.




Snårskog

 

Gud ge mig sinnesro att acceptera

det jag inte kan förändra

 

cirkelgång

försöker räta upp bilderna

 

hårfin är gränsen

de grubblar

på rätt eller fel

 

mod att förändra

det jag kan

 

hon gör det hon måste

så också han

 

och hon

 

till världs ände

går de tillsammans

 

överlämnar

 

någon far illa

 

och förstånd att

inse skillnaden

 

genom snårskog

 

vem vet

 

i bilen berättar hon

lugnt och samlat

om det goda samtal de haft

det första på länge

 

hon har frid

 

vänder hemåt

i skymningsljus

 

väntar morgondag

 

 

© Eva Langrath 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 786 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-07-26 23:23



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
En fin kovändning i texten

göres sig bra!1
2009-08-24

    ej medlem längre
rogivande, vackert och fint ihopsnirklat!
(och vilken fin bild på dig!!)
2009-08-22

  Fredrik P. VIP
den viktiga sinnesrobönen
har här en av många tolkningar,
och dikten visar en vers av vikt
som skådar in i nuet och framtiden
med tillförsikt
/till världs ände
går de tillsammans/
tack
2009-08-17

    Bodil Sandberg
Fantastiskt starka rader Eva
känslofullt och vackert skrivet!
2009-08-03

  Elisabeth VIP
Denna version har jag aldrig stött på förut. Skoj och ovant att läsa den så här. Tack för att du delade med dig.
2009-08-02

  Marlboroman/Hg VIP
Jag föll för titeln.
Sen blev det en aning mycket snårskog. Så jag måste nog läsa igen...
2009-07-27

  * Ammi *
en fin bön
2009-07-27

  Hannadraken
Bra konkretiserat. Verkligen en bön att ha som lätt packning med sig!
2009-07-27

    Madeleine Ågren (Maduska)
Fin. Mod att förändra det jag kan - är det svåraste. Kram.
2009-07-27

  Bibbi VIP
Mycket lärorika tankar.
2009-07-27

  walborg
Varmt tack för den vackra Fransiscus-bönen kommenterad så fint av författaren!
2009-07-27

  aol
så fint din poesi lindar sig runt hjärtat
2009-07-26

  Vildand VIP
Nu kommer de igen, dina rader som jag väntat på ... och saknat !!
2009-07-26

  Suzy med punkterna
Tack morgondag
2009-07-26

  etthjärtaäralltidrött
bra, mycket bra
2009-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP