Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..i trefjärdedels takt


En doft av fukt och höst...

 

Det står en doft vid mitt staket,

en doft av fukt och höst

och det är ingen hemlighet

att känslan i mitt bröst

när tiden går till mörkt från ljust

och dagen blir så kort

är allting annat än förtjust,

då vill jag blott fly bort.

 

Till platser på vår sköna jord

där värme finns, och sol

där kyla är ett låneord 

och fälla upp min stol

vid strandkanten och njuta av

en tropisk solnedgång

över ett vänligt, stilla hav

och sjunga denna sång.

 

Ja, öde, låt mig än en gång

få sjunga denna sång! 

 

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-03 18:01

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  korpfjäder
jamen ...

ljuset du söker är dolt i den natt
bortom den linje som livsledan satt
Kanske du finner, när hoppet har dött
självet, som barnet en ny mor har fött
2009-08-04

  walborg
Vemod över livets gång - att få ha kvar det viktigaste - värme och sol i hjärtat och i kroppen.
2009-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Tjusigt!

"När man måste ta farväl av en sommar
känner man vemod var gång..."
2009-08-03
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP