Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är han?

 

Vem är det som sitter i tystnad

intill min nybäddade säng? 

Vem är, som betraktar i lystnad

min kroppshyddas trinda dessäng?

 

Vem finns där som formar de drömmar

som ger karaktär åt min natt?

Vem håller i åldrandets tömmar?

Vem dröjer den högsommarnatt

 

då gubben är sömnlös och svettig

och tankarna väljer en väg

som framstår som långt ifrån vettig.

Vem är denna skepnad, o säg?

 

Jag undrar om han är min fader

som dog nittonfyrtiosex ?

Han gör ej att jag kan få spader

men nog är jag en aning perplex.

 

Idag fruktar jag att gå hem

till dess jag är säker på vem. 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-08 19:45

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Alltid alltid underbart att läsa Din rimsramspoesi om stort och smått, men vad betyder de sista raderna?
2009-08-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP