Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon log

Smärta,
exploderar,

du flyr,
stillastående perspektiv,

förvridna lungor,
röker en cigg,

ser oss dalta med judarnas utsända mördare,

skiner brevid mitt hjärta i tiden,
ser,

en ström,
av blodiga tårar från igår,

rinna ned i gatans,
brunnar,

strida strömmar,
oceaner skljer oss åt,

mitt i en pågående kärlek,
smekte flickan mjukt i mörkret,

hon log,

förrädiskt




Fri vers av peter markurth
Läst 208 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-08-10 17:23



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Gillar verkligen denna text, den har så många bottnar. Läser om, och om igen - och hittar nya dimensioner varje gång. Poesi när den är som bäst (enligt min ringa mening ;-)

Tack och kram.
/Grubbelmia
2009-08-10

  lodjuret/seglare VIP
Det finns en låt med the Beatles
'Hey Jude', men jag har ofta tänkt att det kunde ha stått June eller Esmeralda istället, ett svenskt dansband sjunger om Margaretha och det är ju ett fint namn det med, men Eleanor Rigby borde de ha bytt ut mot Robertha Saxley...
2009-08-10

  blaite
Kanon text..bra
2009-08-10
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth