Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sommaren gråter ut

sommaren gråter ut
patetiskt i smyg
utanför ditt fönster
går hon förbi varje dag

du sover
eller slösar tid
på att lyssna till grannarnas bestyr
medan du lägger patiens på köksbordet
med sliten kortlek

sommaren lämnar inga spår
vill inte störa
i dig har hösten redan fått fäste
du är långt borta
svaren finns i drömmarna
eller i korten i din hand
svart betyder tur
rött bryr du dig inte om

sommaren tystnar och blir bitter
lovar att aldrig återvända
du drar hjärter dam
och suckar
över livets jävlighet
men du blundar för spännings skull
sprätter korten i luften
vem var det som suckade nyss
regnet på rutan
lät nästan som en kyss
sommarens förväl




Fri vers av passeragå
Läst 248 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-11 14:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Trevligt att se dig här. Välkommen!
2009-08-12
  > Nästa text
< Föregående

passeragå
passeragå