Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DÖD NATION

den här nationen dör

av självförakt

en psykosocial

och klinisk slakt

man vill radera

din identitet

så att du blir som

folk i allmänhet

 

 

det är så svårt

att komma överens

om man ser tecken

på intelligens

man vill rasera

din integritet

det största hotet

heter ärlighet

 

 

 

 

jag går och går

sen går jag i repris

på propagandafilmers

eget vis

och sällar mig till

dem jag känner för

en ständig kamp

mot allt det där som dör

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   090813




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-13 18:28



Bookmark and Share


  Redeemer
Riktigt bra, och en sann bild av samtiden i Sverige
2009-08-14

  mare VIP
Varje dag är en kamp....godhet - ondhet...särskilt som troende......
2009-08-14

  anits VIP
Starkt och berörande
2009-08-13

  Larz Gustafsson VIP
Underbart att jag lyckats provocera.
Sanningen är alltid smärtsam om man lever i en lögn.
2009-08-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag lever i det varje dag. Det kan heller ingen ta ifrån mig. (Även om det vore önskvärt...)
2009-08-13

  Mats Henricson
Jösses, vad Du skräms Lg ! Man kan ju bli Mörkrädd för mindre......
Som vanligt uttryckt med elegans och stilfullhet, DEN kan Ingen ta ifrån dej, budskapet ställer jag mig lite tveksam till......
2009-08-13

  Svartsilver
en riktigt bra och stark dikt!
2009-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP