Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DAMMIGA LÅGSKOR

här kommer dammiga lågskor

med tungt innehåll

här kommer visor från prärien

och alla går de i moll

man säger: "nu är han här igen"

och ser åt annat håll

det är en vild vind från prärien

en vind av rock´n´roll

 

 

det här är skrivet för alla

som vet vad ensamhet är

för dig som har sett allting falla

du som är olyckligt kär

du som har blivit besviken

för inget blev som du tänkt

här är begravningsmusiken

för nu är kistlocket stängt

 

 

 

du som kamperat vid eldar

vet vad jag sjunger om

där har vi bara oss själva

och ingen säger: "kom!"

till alla ensamma själar

som aldrig kommer nån vart

till alla ångestens trälar

sänds flera sånger i svart

 

 

 

när optimistens slogans

känns som ett olidligt hån

när du förbrukat förmågan

och bara vill härifrån

så kommer mannen från slätten

har har ett erbjudande

om sånt du inte har sett än

det säljs till högstbjudande

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    090816




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-16 16:54



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Tack för sången, jag tar den till mig...

"det här är skrivet för alla

som vet vad ensamhet är"

- och jag vet.
2009-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP