Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

20/8: Namnsdagslimerick till Bernhard och Berndt





 
 
Hos Bernhard och Bernt i Borås

de har en besynnerlig gås:

Säg "gåsleverpastej"

så biter den dej

och stannar i livet, gunås.
 
 
 
 




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-20 08:29

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Från gåsens ilska klarar jag mej;
jag tycker ej om gåsleverpastej.
Nej, denna pastej är för fet för mej;
så denna pastej den äter jag ej.
Falleri, fallera, fallerallan lej.
2009-08-20

    Bodil Sandberg
hoho..

Ja där fick man passa sej
han var smart den gåsen
bannemej
ville man ha gåspastej
åker man alltså inte till Borås
för att smörja sitt krås
2009-08-20

  Daniel_78 VIP
sunt! :)
2009-08-20

  Yrre VIP
å denna lilla limerik tyckte jag om!
2009-08-20

  korpfjäder
-Men grannarnas gås i byn Dala
vill gärna med fläsket hugsvala
sin husse minsann
som nyligt han fann
i färd med att äkta en svala
2009-08-20
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP