Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TONÅRSLAND I KVÄLL

tonårsland i kväll

ett land dit vuxna inte når

som en egen värld

som varar några vilda år

tonårsland i kväll

här formas det som komma skall

här finns material

för stockholmsbörsen eller hall

 

 

gradvis blir ett barn

en främling för föräldrarna

söker sig från stan

till stränderna och eldarna

vi står utanför

där kan vi aldrig komma in

för föräldrar stör

när tonårshjärtat ropar: "brinn!"

 

 

tonårsland i kväll

nyss låg du där i barnvagnen

nu är du rebell

har vuxit ur pyjamasen

tonårsland i kväll

visst har jag varit där en gång

i en annan tid

och i en annorlunda sång...

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   090820




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-20 18:10



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Jo, ungarna flyger ur boet och vi kan bara se på och hålla tummarna för att deras första, vingliga flygfärd ska gå bra. Och de flesta kommer ändå tillbaka som ganska normala vuxna, efter några år.
2009-08-20

  mare VIP
Deras värld för att mogna växa upp.....som vi alla en gång levde...på olika sätt...
2009-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP