Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SIMULTANT

situationer pågår

över hela stan

simultant

och personer skapar dem

befinner sig

simultant

det finns världar som

jag aldrig vandrat i

här i stan

varje mikrokosmos

är ett kungadöme

i stan

 

 

 

alla ska berätta

om sin dödskamp

hela tiden

ytterst få

berättar om

sin livskamp

i sitt mikrokosmos

kämpar nutidsindividen

under många levnadsår

sin livskamp

 

 

 

 

någonstans

ett par som älskar

i ett rum

i vår stad

någon ringer på

och hälsar

på hos nån som blir glad

i en annan del av staden

finns en filatelist

på en rostig cykel

trampar stadens sista maoist

 

 

 

 

alla ska berätta...

 

 

 

 

en figur flyr fältet

isolerar sig med sitt té

lossar sen på bältet

kopplar av med en dvd

surfandetpå internet

har ökat ganska markant

jag gör på mitt eget sätt

så blir det mest intressant

 

 

 

alla ska berätta...

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON  090822




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-22 11:44



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Gillar detta att skriva så det blir en fängslande läsning på vägen mot slutet
2009-08-24

  Måna N. Berger
Ett tidspanorama, ett svep över nuet i din stad - jag tycker om det här sättet du berättar på, och jag tänker att vi berättar oss alla genom vår närvaro, "simultant". Det blir en märklig kör av röster..
2009-08-22

  Daniel_78 VIP
Parallellt med oss - allt som pågår, alla historier som berättar sig.
Det är en fascinerande saga.

Som vanligt tycker jag att dina texter är mycket välkomponerade i både form och innehåll.
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP