Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om vi skulle avliva alla de farliga varelserna på vår jord skulle det bli gott om utrymme i vissa fängelser.


Vargen och jägaren

 

Vargen löper i djupan skog

jägaren vänder sin mössa.

Vargen dröjer där höken slog

jägaren riktar sin bössa.

 

Vargen känner ett plötsligt hot

jägaren svettas av iver.

Vargen lyfter sin vänsterfot

då kommer jägar'ns retriever.

 

Vargen flyr bort över stock och sten

jägaren, den idioten

snubblar och faller över en gren,

skjuter sig själv i foten.

 

Varghannen fick sig en kvällspromenad

jägaren fick sig ett lyte.

Viltvårdaren blev troligen glad 

för sådant ett kristeligt byte!

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-22 18:22

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Ja, så är min kväll räddad! Tack för en härlig text!
2009-08-23

  Yrre VIP
^s¨underbart befriande att läsa sånt här en lördagskväll, Hurra för vargen! (även om jag tycket liiiite synd om jägarn)

Yrre. Vargälskare samt jägare.
2009-08-22

  Mr Lindemann VIP
En finfin, liten rimgrej som gör sig bra en söndagskväll!
2009-08-22

  walborg
Å vad jag tycker om att läsa rim och meter och överraskande innehåll hos Dig goda fina Poet!!!
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP